Sıçrama yüksekliğini ölçebilen teknolojik ayakkabı serisi: Nike+

Nike, ayakkabılarda dijital ve interaktif mobil uygulamaları bir araya getiren Nike+ Basketball ve Nike+ Training serilerini tanıttı.

Nike+ Basketball, oyuncunun oyunu hakkında ölçümler yaparak ve bilgiler sağlayarak motivasyonunu arttırıyor. Nike+ Basketball, oyuncuların her oyunu ne kadar yüksekten, sert ve hızlı oynadığını ölçüyor. Nike+ Training ise, günlük antrenmanı bir zorunluluk olmaktan çıkarıp eğlenceye dönüştürüyor.

Her iki sistemde de ayakkabıların içine yerleştirilen ve kullanıcının hareketlerini kaydedip telefonuna kablosuz aktaran Nike+ Pressure Sensor teknolojisi bulunuyor. Bu veriler daha sonra farklı ölçümler yapmak için kullanılıyor ve oyuncunun antrenmanları veya oyun tarzı hakkında bilinmeyen bilgiler sağlıyor.

NIKE+ teknolojisiyle donatılan Basketball serisindeki ilk ayakkabı, bu yaz LeBron James tarafından giyilecek olan Nike Hyperdunk+ adını taşıyor. NIKE+ teknolojisi içeren bütün ayakkabı modelleri 29 Haziran 2012’de ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Çin’de satışa çıkacak.

kaynak:https://twitter.com/#!/TeknologCom

3 responses to “Sıçrama yüksekliğini ölçebilen teknolojik ayakkabı serisi: Nike+

  1. fyavuz Şubat 24, 2012, 5:37 pm

    özellikleri süpermiş 🙂

  2. dyesilgul Şubat 24, 2012, 6:09 pm

    çok beğendm canım güzel habermiş 🙂

  3. nkeser Şubat 25, 2012, 4:04 pm

    bnde cok beğendim :)böyle bi ayakkabım olsun isterdim:)

Yorum bırakın